zondag 12 april 2015

Ronde 30 ... beter laat dan nooit!

Bij de Damclub Wierden werden afgelopen week de volgende wedstrijden gespeeld:

A. Hakvoort – H. ten Cate 2-0
J. Schuttevaar – H. Veneman 0-2
H. Smit – G. Stam 1-1
M. Dollen – G. Woolderink 1-1
J. Oude Vrielink – H. Pierik 1-1

De nieuwe stand:

1. H. Veneman, 840 punten uit 23 wedstrijden
2. J. Veneman, 700 punten uit 24 wedstrijden
3. G. Stam, 667 punten uit 22 wedstrijden
4. J. Schuttevaar, 590 punten uit 23 wedstrijden
5. M. Dollen, 580 punten uit 22 wedstrijden
6. J. Vos, 561 punten uit 22 wedstrijden
7. G. Woolderink, 494 punten uit 23 wedstrijden
8. M. Groot Baltink, 468 punten uit 21 wedstrijden
9. J. Oude Vrielink, 353 punten uit 20 wedstrijden
10. E. Veneman, 319 punten uit 23 wedstrijden
11. A. Hakvoort, 295 punten uit 10 wedstrijden
12. H. ten Cate, 280 punten uit 18 wedstrijden
13. H. Pierik, 220 punten uit 21 wedstrijden
14. H. Smit, 180 punten uit 13 wedstrijden
15. J. Zomer, 0 punten uit 1 wedstrijd

Uiteraard zit u natuurlijk met smart te wachten op de verslaglegging van de plaatselijke sportjournalist ... echter door omstandigheden kon dat pas laat. Maar ... beter laat dan nooit toch.

DE WEDSTRIJD van de avond was die aan bord 1 ... Martin versus Gerhard. Gerhard liet duidelijk blijken dat hij dit varkentje wel eens even zou wassen ... nou Gerhard wie werd er nou gewassen? Voordat hij er erg in had stond onze topambtenaar een steentje voor ... heel slim ergens achterlopen en aan de overzijde van bord 1 begon iemand heel diep te zuchten. Maar ja ... Gerhard zou Gerhard niet zijn als hij zich vervolgens vastbeet in de partij. Geloof het of niet maar Martin kreeg het voor elkaar om 3 stenen achter te komen ... een 4 om 1 eindspelletje maar zodanig dat er toch een steentje veroverd kon worden en een gelijkspel het resultaat was van een bloedstollende partij. Waarschijnlijk was Martin afgeleid door de buurman!
Die buurman was onze topspeler uit Almelo tegenstander van Harrie Pierik. Die topspeler uit Almelo die op alle andere borden alles ziet maar op zijn eigen bordje nog wel eens morst! Maar goed voor de overige spelers een zeer plezierige avond gezien alle uitingen die over de borden vlogen. Ik dacht altijd dat dammen een sport was waarbij stilte in de zaal een must was ... nou bij damclub Wierden niet hoor! Daar hebben wij Wierdense regels. Hoe harder men spreekt des te lastiger men het heeft. Afleiden heeft dat. Maar goed, Harrie streek over zijn hart en de topper uit Almelo ging met een gelijkspel huiswaarts.
Henk Smit speelde gelijk tegen Gerrit, een mooi resultaat. Maar Gerrit kan zijn 1e plek wel op de bekende buik schrijven.
Jan Schuttevaar die al menig topper heeft laten struikelen moest het onderspit delven tegen de nieuwe kampioen Henk Veneman. Geen schijn van kans maar ja Henk is in bloedvorm natuurlijk.
Albert tegen Harrie werd een partij van alles of niks .. tenminste zo dacht Harrie. en gelijk heeft hij! Wie niet waagt die niet wint ... helaas een klein foutje werd afgestraft. Geen beloning voor getoonde moed. Volgende keer beter dan maar!

Inderdaad ... de nieuwe kampioen heet HENK VENEMAN.
Wel een nieuwe uitdaging Henk ... kampioen blijven volgend seizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten