woensdag 5 maart 2014

Ronde 24 ... even afwezig

Dinsdag 4 maart 2014; ronde 24 alweer. Uw plaatselijke verslaggever was er niet maar zijn vervanger heeft zich uitstekend gekweten van zijn taak. Tja ... daar is hij dan ook scriba voor.

De belangrijkste wedstrijd van de avond was de pot tussen Gerhard Woolderink en Gert Stam. De partij ging gelijk op totdat Gert besloot om ergens tussen te kruipen met het oog op een steen winst. Hij had nog wel 3 keer gekeken of het mocht en maakte de move. Helaas voor Gert, want Gerhard was listig en kon doordat hij een vrije zet had een standje opstellen en een dam maken. Einde oefening zou je zeggen voor Gert, want Gerhard had zijn dam netje terug gehaald tussen zijn eigen schijven, maar met een eenvoudig zetje kon Gert de dam toch afpakken en werd het remise.

Dan de volgende wedstijd Jan Veneman tegen Jan Oude Vrielink, waarbij Jan Veneman zich heel gelukkig mag prijzen met de winst in de partij want Oude Vrielink heeft het initiatief op een dam te kunnen maken laten liggen. Het was een mooie strijd waarbij Veneman constant verplicht moest zetten, maar door een foutje van Oude Vrielink ontstond er een doorbraak naar dam en met een 4 om 2 stand was remise niet meer mogelijk voor onze pastoor.

Verder Harry ten Cate tegen Martin Dollen. De wedstrijd ging gelijk op en er was weinig aan de hand totdat Harry bedacht dat hij met een 4 om 2 ruil een doorloopmogelijkheid naar dam wilde forceren, alleen had hij niet gekeken naar de stand die op het bord kwam na de afruil. Martin kon eenvoudig een 2 om 2 ruil doen en de beoogde doorloop naar dam was niet meer mogelijk. Resultaat 2 schijven achter en Harry wilde er niet langer op kijken met als gevolg een gelukkige winst voor Martin.

Eddy Veneman speelde tegen Henk Smit, maar door een foutje van Henk kon Eddy het spel redelijk eenvoudig met winst als eindresultaat uitspelen.

Henk Veneman was zo vrij om vanwege een oneven aantal spelers een simultaan te spelen tegen Janet Vos en Harrie Pierik. Op het moment dat de verslaggever het pand verliet waren beide wedstrijden nog bezig.
Nagekomen bericht: Henk wint beide partijen.

Resultaat van de avond, de kop van de lijst is, met uitzondering van de koploper, door elkaar geschud.
De koploper ... waar was die dan? Die was met de voorzitter van de schaakvereniging "op stap". Wat doen? Raden maar zou ik zeggen...

De uitslagen.
 1. G. Stam – G. Woolderink 1-1
 2. M. Dollen – H. ten Cate 2-0
 3. E. Veneman – H. Smit 2-0
 4. J. Veneman – J. Oude Vrielink 2-0
 5. H. Veneman – J. Vos 2-0
 6. H. Veneman – H. Pierik 2-0
De stand na 24 speelronden is nu als volgt.
 1. A.J. Hakvoort, 684 punten uit 17 wedstrijden
 2. H. Veneman, 535 punten uit 17 wedstrijden
 3. J. Veneman, 481 punten uit 18 wedstrijden
 4. G. Woolderink, 478 punten uit 17 wedstrijden
 5. E. Veneman, 438 punten uit 13 wedstrijden
 6. M. Groot Baltink, 338 punten uit 17 wedstrijden
 7. H. ten Cate, 337 punten uit 16 wedstrijden
 8. M. Dollen, 299 punten uit 17 wedstrijden
 9. J. Oude Vrielink, 270 punten uit 16 wedstrijden
 10. G. Stam, 259 punten uit 8 wedstrijden
 11. H. Smit, 170 punten uit 10 wedstrijden
 12. J. Vos, 146 punten uit 12 wedstrijden
 13. H. Pierik, 101 punten uit 15 wedstrijden
 14. J. Zomer, 0 punten uit 2 wedstrijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten